Akvarisztika.info

akvarisztika a mindennapokban

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

A vízinövények helyes beültetése

A vízinövényeket nedvesen kell szállítani. Csavarja be őket egy nedves újságpapírba vagy hasonlóba. Szakkereskedőjénél speciális növényszállító zacskókat is vásárolhat.

  1. Csípje le a gyökérvégeket a beültetés előtt enyhén egy éles ollóval és távolítsa el a fonnyadt és sérült leveleket.
  2. Ezután nyomjon az ujjaival egy növénylyukat a sera floredepot termékkel előkészített aljzatba.
  3. Óvatosan dugja be a növényt a növénylyukba és fedje be kaviccsal.
  4. Nyomja rá a követ óvatosan és húzza a növényt kissé felfelé, hogy a gyökerek ismét lefelé mutassanak.
növény ültetése

Ha valamennyi növényt elültette, töltse meg akváriumát kb. 2 cm-rel a széle alatti szintig. Gondoljon arra, hogy az újonnan betöltött vizet sera aqutan termékkel előkészítse.

A helyes trágyázás:
Az egészséges növénynövekedés előfeltétel. A talaj-előkészítéssel már megteremtette a gyors növekedés és fejlődés előfeltételeit. 4 - 6 hét után kezdődhet a rendszeres trágyázás. Az egymásra épülő sera trágyázó rendszerrel az eredményes növényápolás egyszerűvé válik. Néhány növény (pl. Cabomba) túlnyomórészt a levelein keresztül veszi fel tápanyagait. Ezeket a növényeket sera florena termékkel trágyázzák. A trágyázás után kb. 1 órával ellenőrizze a sera vas-teszttel a víz vastartalmát. Ez 1 mg/I lehet. A rendszeres ellenőrzéssel gyorsan megtalálja akváriumának optimális trágyázási ritmusát, mivel a tényleges igény természetesen függ a növények fajtájától és számától és a csomagolási adat ezért csupán irányértéket takar. Más növények, pl. az Anubias és Cryptocoryne fajták, a tápanyagokat túlnyomórészt a gyökereken keresztül veszik fel.

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett!

 

Állatvilág

Akvarisztika.info


© 2008 Minden jog fenntartva - akvarisztika.info - Webmester - PCMed.hu