Akvarisztika.info

akvarisztika a mindennapokban

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Lengyel és egzotikus faunát bemutató akvárium-terráriummal bővül az egyik észak-lengyelországi állatkert

Lengyel és egzotikus faunát bemutató akvárium-terrárium komplexummal bővül uniós támogatással az észak-lengyelországi Bydgoszcz állatkertje.

A lengyelországi állatvilág mellett az egzotikus faunát is bemutatják a Lengyel Fauna Kertjének nevezett állatkert új részében, melyet várhatóan 2013 végéig nyitnak meg. A 1,6 millió euró értékű beruházást részben uniós támogatásból finanszírozzák - jelentette be csütörtökön Sandra Federowicz, a helyi erdei kultúr- és pihenőpark szóvivője, amelynek része az állatkert.

A Wislarium négy panoráma-akváriumában, lepke- és madárröptetőiben, illetve több mint 30 kisebb és nagyobb terráriumában elsősorban a Visztula menti halakat, hüllőket és kétéltűeket tartanak. A hazai kiállításon belül a lengyel folyó- és állóvizek faunáját lakóhelyük szerint csoportokra osztják, így például külön mutatják be a hegyi patakok és a tavak lakóit.

A pavilon érdekességeként a lepkeröptetőt nevezték meg, amelyben egy élő méhraj is helyet kap.
A komplexumban egy oktatási részleget is kijelölnek oktató- és bemutatótermekkel, illetve állatfigurákkal felszerelt játszószobával.
Az állatkertet 1970-ben alapították, néhány kilométerre a vajdasági város központjától: a 14 hektáros területen csaknem 130 állatfaj közel 700 képviselője él, közülük több védett állat.

Forrás: MTI

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett!

 

Állatvilág

Szavazások

Mekkora a legnagyobb akváriumod?
 
Hány éve akvarizálsz?
 

Akvarisztika.info


© 2008 Minden jog fenntartva - akvarisztika.info - Webmester - PCMed.hu