Akvarisztika.info

akvarisztika a mindennapokban

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Feltöltötték Európa legnagyobb édesvízi akváriumát

Európa legnagyobb édesvízű akváriumrendszereFeltöltötték a Tisza-tavi Ökocentrum 600 ezer liter térfogatú medencéjét; Európa legnagyobb édesvízi akváriumában ez volt az egyik utolsó mozzanat a márciusi műszaki próba előtt. A Poroszlón készülő turisztikai látványosság májustól már várja a látogatókat - tájékoztatta szerdán az MTI-t a Heves megyei település polgármestere. Bornemisza János elmondta: a következő napokban folyamatosan töltik fel a kisebb medencéket, a hat akvárium összesen 735 ezer literes akváriumrendszer mini ökoszisztémát rejt: halak, kétéltűek és a Tisza-tavat lakó állatok életébe nyerhetünk bepillantást, miközben olyan élményben lehet részünk, mintha a tó mélyén sétálnánk.
Folyamatban van a vidrashow helyének kialakítása is.
A poroszlói, Tisza-tó melletti beruházás az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) turisztikaiattrakció-fejlesztés pályázati támogatásával valósul meg 2 milliárd 200 millió forintos beruházásban.
A márciusi műszaki próba után április 27-re tervezik a komplexum üzembe helyezését, amely így 28-tól várja a látogatókat. A polgármester hozzátette: noha kéthetes fagy lassította a munkát, biztosra vehető, hogy május elején nyitnak.
Az akváriumok a négyszintes épület alagsorában kaptak helyet, a medencéket a próbák után telepítik be növényekkel, halakkal. Az épületben 3D-s mozi, terráriumokból, akváriumokból álló tematikus kiállítás is várja a látogatókat. Ezek a kiállítások az első szint üveg járófelületeiről is megtekinthetők.

Forrás: MTI

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett!

 

Állatvilág

Szavazások

Mekkora a legnagyobb akváriumod?
 
Hány éve akvarizálsz?
 

Akvarisztika.info


© 2008 Minden jog fenntartva - akvarisztika.info - Webmester - PCMed.hu