Akvarisztika.info

akvarisztika a mindennapokban

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Egzotikus állat- és növényritkaságok a TerraPlaza vol.7. című kiállításon

Állat- és növényritkaságokat, köztük Magyarországon eddig még nem látott fajokat mutat be a TerraPlaza vol.7. című kiállítás vasárnap az ELTE TTK épületében.

Kárpáthegyi Péter, az expo alapítója és szervezője az elmondta, hogy a rendezvényen 120 kiállító vesz részt, a magyarok mellett Szlovákiából, Németországból, Lengyelországból, Ausztriából és Romániából is érkeznek bemutatkozók. Az expo egyik fő célja, hogy színvonalas rendezvény keretében Magyarországon is elérhető közelségbe hozza az egzotikus állattartást, a hozzá kapcsolódó hobbi minden részletével és tudásanyagával együtt.

A kiállítás fő látnivalója a pikkelyes hüllők osztályába tartozó, mesterségesen tenyésztett krokodilszkink, amelyet hazánkban először láthat a nagyközönség. De bemutatnak több más különlegességet is, például a törpemalacot, a cukormókust, különböző madárpókokat, gekkófajokat, extrém ritkaságú királypitonokat - hangsúlyozta a szervező.
A növényfajták közül az orchideák, a tinlandsiák és a broméliák kapják a főszerepet. Az akvarisztika szerelmeseit pedig három tengervízzel töltött akváriummal várják - mondta Kárpáthegyi Péter.

A rendezvény ideje alatt nyitva áll az ELTE Biológiai és Őslénytani Kiállítása, valamint Történeti Ásvány- és Kőzettára is, ahol az egyetem munkatársai - külön díjfizetés nélkül - vezetést és tájékoztatót tartanak a TerraPlaza látogatói számára - mondta el Matskási Istvánné, a gyűjtemény biológus vezető tanára.
A kiállításról, amely 2012. október 12., péntek 10 és 17 óra között látogatható, részletes információkat a terraplaza.hu honlapon találhatnak az érdeklődők.

Forrás: MTI

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett!

 

Állatvilág

Szavazások

Mekkora a legnagyobb akváriumod?
 
Hány éve akvarizálsz?
 

Akvarisztika.info


© 2008 Minden jog fenntartva - akvarisztika.info - Webmester - PCMed.hu