Akvarisztika.info

akvarisztika a mindennapokban

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Cápafarkú gitárrája

Cápafarkú gitárrájaMagyarországon egyedülálló, de a világon is ritkaságnak számító cápafarkú gitárrája érkezett a budapesti Tropicariumba.

A Csendes- és Indiai Óceánok trópusi partjainál élő, mintegy két méter hosszú és fejrészénél is hasonlóan széles állat feje rájáéra, uszonya cápáéra hasonlít. Leginkább kagylókat, rákokat, kisebb halakat fogyaszt, akár 3 méteresre és másfél mázsásra is megnőhet. Tajvanról érkezett Bécsbe, ahonnan 120 literes akváriumban szállították át péntek délután Budapestre.
Györgyei Nóra, a Tropicarium marketingasszisztense elmondta, hogy a különleges rája nemcsak Magyarországon, de az egész világon ritkaságszámba megy. Ismeretei szerint az Egyesült Arab Emírségekben, Japánban és az amerikai Georgia államban látható ilyen állat.
Gitárrájából, mint a legtöbb cápafajtából, a természetben is kevés példány él, így a fővárosi intézmény is régóta várt, hogy saját egyeddel büszkélkedhessen.
A nőstény ráját akár megérkezése után azonnal láthatják a látogatók: a cápaakváriumban kap helyet, egyelőre a többiektől elkülönítve. A cápák valószínűleg nagyon hamar átúsznak majd az újonnan érkezett vendég térfelére, de Györgyei szerint nem jelentenek veszélyt a rájára - már csak méreteit tekintve sem.

Forrás: MTI
MTI Fotó: Czimbal Gyula

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett!

 

Állatvilág

Szavazások

Mekkora a legnagyobb akváriumod?
 
Hány éve akvarizálsz?
 

Akvarisztika.info


© 2008 Minden jog fenntartva - akvarisztika.info - Webmester - PCMed.hu