Akvarisztika.info

akvarisztika a mindennapokban

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Balaton élővilágát bemutató ökoturisztikai látogatóközpont

A Balaton élővilágát bemutató ökoturisztikai látogatóközponthoz és sétány felújításkezdődhet meg Balatonfüreden.
A tájba illő, teraszos, kétszintes épületben egyebek mellett látványos akváriumok és foglalkoztató terem várja majd az érdeklődőket.
A tervek szerint az új turisztikai bemutató- és látogatóközpont a Tagore sétány északi oldalára épülne, nyugati részén igényes pihenőpark létesül. Az épület pavilonszerű elemei egy belső udvart ölelnek át.
A tervezett család- és látogatóbarát turisztikai központ egy komplex környezetismereti bemutatóhely, ahol édesvízi akváriumokban mutatnák be a Balaton élővilágát, mellette lenne kültéri bemutatómedence, valamint előadó-, foglalkoztató- és bemutatóterem is. A Balaton-felvidéki patakoktól kiindulva a tó jellegzetes élővilágának bemutatása a cél.
Az akváriumokban valamennyi, a tóban élő hal megtalálható lesz, kisebb akváriumokban pedig kagylókat, ritka rákokat láthatnának az érdeklődők. A tervek szerint a halak mellett ladik, háló, lapátok, régi varsa is látható lesz, Balatonfüred testvérvárosának, a horvát Opatijának (Abbázia) köszönhetően az Adriai-tenger halaiból is kapnának ízelítőt a bemutatótérbe érkezők.
A látogatóközpontot a tervek szerint a 2014-es idegenforgalmi szezonra nyitják meg.

Forrás: MTI

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett!

 

Állatvilág

Szavazások

Mekkora a legnagyobb akváriumod?
 
Hány éve akvarizálsz?
 

Akvarisztika.info


© 2008 Minden jog fenntartva - akvarisztika.info - Webmester - PCMed.hu