Akvarisztika.info

akvarisztika a mindennapokban

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Állatok Világnapja október 4-én

Állatok Világnapja október 4-énAz Állatok Világnapja október 4-én van, amely napon az állatok védőszentjének Assisi Szent Ferenc halálámak évfortulója.

A világnapon ma már nem csak a vadon élő, hanem minden állat védelmére felhívják a figyelmet.

A kedvtelési állatok évről évre egyre szélesebb körűvé növik ki magukat, hiszen nemcsak kutyát-macskát tarthatunk, hanem a hüllők, díszhalak, díszmadarak, pókok-rovarok, egyéb állatok megszámlálhatatlan faja áll rendelkezésre legális-illegális formában, hogy tarthassuk őket. Az állatok beszerzése egyéni úton, és állatkereskedések által is megvalósulhat. A hobbi-társ állattartás a felelőségen kell, hogy alapuljon, a „kedvenc” céljából tartott állatokat egy életen át kellene, hogy tartsuk, és megfelelő háttérrel kellene, hogy rendelkezzünk a tartási-egészségmegőrzési költségek fedezéséhez. Az állattartáskor fontos lenne, hogy az állat védelme érdekében megfelelő életteret alakítsunk ki. Magyarországon évente több százezer állat válik kóborrá (megunás, érdektelenség miatt), a gyepmesteri telepeken az országban több tízezer állat kerül elpusztításra.

Október 4-én, az Állatok Világnapján, és az év egészében éljünk úgy, hogy a természettel, környezetünkkel, az abban található más fajú élőlényekkel való kapcsolatkor megtaláljuk a humánus normát. Hozzuk létre az élet tiszteletén alapuló állattartást, egy magasabb szintű környezeti normát, hogy aztán majd Mi emberek a jól tartott állatokból jobb minőségű végterméket kaphassunk. 24 megdöbbentő tény az állatvilágból

Az állatok világnapján reggel 7 és este 19 óra között az Orpheus Állatvédő Egyesület a Twitteren minden 30 perceben egy megdöbbentő tényt tár fel az állatvilágból. A www.twitter.com/allatvedelem követői, és olvasói információt kapnak arról is, hogy ez a nap, hogyan zajlik a világ különböző pontjain.

Ezen a napon a budapesti Tropicarium az Állatok Világnapja alkalmából minden évben izgalmas programokkal várja az állatbarát gyerekeket és szüleiket. A nagy rendezvényteremben különféle előadások illetve filmvetítések várják a gyerekeket, míg a folyosókon ügyességi játékokban lehet bizonyítani, majd a kézműves foglalkozásokon is ki lehet próbálni pár dolgot. Lesz állatsimogató és etetés is.

Hozzászólások  

 
#2 adika 2010-10-29 20:49
Az ember meg tud élni állat nélkül, de nem érdemes. :-)
 
 
#1 maci 2010-10-04 22:29
Éljenek az állatok! :lol:
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett!

 

Állatvilág

Szavazások

Mekkora a legnagyobb akváriumod?
 
Hány éve akvarizálsz?
 

Akvarisztika.info


© 2008 Minden jog fenntartva - akvarisztika.info - Webmester - PCMed.hu