Akvarisztika.info

akvarisztika a mindennapokban

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

A halak etetése és gondozása

Az etetés valószínűleg a legkellemesebb és legszebb feladat egy akvárium gondozása során. Halaknak jó közérzete és ellenálló képessége döntően a kiegyensúlyozott, fajnak megfelelő etetéstől és vitaminellátástól függ. Az akváriumi halak megfelelő etetésének legjobb alapja a magas tápértékű márkás táplálék.

Halak etetése és gondozásaMilyen gyakran kell a halakat etetni?

Az etetés gyakorisága a hal fajtájától is függ. A húsevő halak például naponta egyszer szeretnek enni, míg a növényevők inkább egész nap eszegetnek. Ha többféle halad van egy akváriumban, akkor inkább naponta 2-3-szor etesd őket. Ha halat szaporítasz, naponta több kis adagban etesd őket, mivel a halivadékok étvágya nagy, gyomruk viszont kicsi. Ha kihagysz egy etetést, vagy akár többet is, ne aggódj, a szabadon élő halak néha hoszzú idein nem jutnak táplálékhoz. Így ha elmész a hétvégére, nem kell megkérned senkit, hogy etesse őket. Mindemellett, ha hosszabb időre távozol, kérj segítséget.

Mennyi eledelt kapjanak a halak?

A legjobban úgy tudod megállapítani a szükséges mennyiséget, ha etetés alatt és után figyeled a halakat. Ha néhány percen belül elfogy a táplálék, adj nekik még, egészen addig, amíg esznek. Ekkor távolítsd el a maradékot. Rövid időn belül pontosan fogod tudni, hogy mennyit kell adni nekik.

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett!

 

Állatvilág

Akvarisztika.info


© 2008 Minden jog fenntartva - akvarisztika.info - Webmester - PCMed.hu