Akvarisztika.info

akvarisztika a mindennapokban

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Yasuhikotakia morleti - Szkunk csík (Őzbotia)

Yasuhikotakia morleti - ŐzbotiaTermészetes élőhelye: Észak-India, Thaiföld, Kambodzsa, Laosz. Lassú mozgású folyók és patakok.
Testhossz: 10 cm.
Viselkedés: Társas akváriumban is jól érzi magát, a búvóhelyét védelmezi. Agresszív lehet saját fajtásaival, ha nincs elég búvóhely.
Táplálkozás: Mindenevők, adjunk nekik élő és fagyasztott eleségeket, vagy jó minőségű száraz tápokat, tablettákat. Kedveli a csigákat.
Medence mérete: Min. 60 l.
Vízhőmérséklet: 26-30 °C.

Az őzbotia teste 10 cm hosszú, hosszúkás, oldalról lapított, hasa lapos, háta ívelt és a farok villás végű. Szája lefelé áll, amely körül 3 pár bajusz található. Testének alapszíne sárgás-fehéres, néhol egy kis zöldes árnyalattal. A hátán egy fekete csík fut végig, ami a szájától egészen a farokúszig tart, majd egy vastagabb függőleges fekete sávba fut, ami a faroktőnél található. A farokúszó tövénél apró fekete foltok találhatóak, az úszó többi része sárgás. A többi úszói színtelenek. Általában alkonyatkor kezd megélénkülni, a nappali időszakban rejtőzködik. A felnőtt nőstények a hasi része teltebb. Csapatban érdemes tartani, különben agresszívvé válhatnak a többi hallal szemben. Megfelelő tartás mellett akár 6 évig is élnek.

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett!

 

Állatvilág

Akvarisztika.info


© 2008 Minden jog fenntartva - akvarisztika.info - Webmester - PCMed.hu