Akvarisztika.info

akvarisztika a mindennapokban

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Díszítő anyagok az akváriumba

Ohko kő (Dragon)Ezek is szervesen az akváriumhoz tartoznak. A különféle kövek, gyökerek vagy a műanyagból és egyéb anyagokból készített élethű dekorációs elemek, mind javíthatják az akvárium összhatását. A díszítő anyagokkal persze bánjunk óvatosan kellő mértékletességgel, annak érdekében, hogy a halaknak is maradjon elegendő hely. Ettől függetlenül, az akvárium berendezésének módja mindenkinek az ízlésére, lehetőségeire van bízva. Természetesen, néhány alapszabályra azért érdemes betartani.

Az előzetesen vízben áztatott, vízzel alaposan átitatott fákat vagy gyökereket, köveket meleg vízzel és súrolókefével alaposan tisztítsuk meg, hogy ne maradjon rajta semmilyen szennyeződés, és csak olyan köveket használjunk fel, amelyekből a vízben semmilyen káros anyag sem oldódhat ki.

Ásványokat, különféle fémeket tartalmazó köveket soha ne rakjunk az akvárium.

Amikor a díszítőelemeket elhelyezzük, még arra is gondoljunk, hogy a különféle technikai berendezéseknek, mint pl. a szűrőnek, a fűtőtestnek maradjon elegendő hely. Végül ne feledkezzünk meg a sűrített levegőztető vezetékéről és a porlasztó kőről sem, ezeknek is kell hely.

Anubias hastifoliaMiután minden díszítő anyagot a helyére tettünk, megkezdhetjük az akvárium vízinövényekkel való beültetését is.

A vízinövények pompás látványt adnak az akváriumban, hiszen változatos formájuk és színük az akváriumot élővé, valóságos víz alatti kertté varázsolhatják. De a vízinövények nemcsak tetszetős díszítőelemei az akváriumnak, hanem fontos, nélkülözhetetlen élőlényei a víz alatti világnak.

Miután a díszítőanyagok és a vízinövények már a helyükön vannak, feltölthetjük az akváriumunkat azonos hőmérsékletű és kellően előkészített vízzel.

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett!

 

Állatvilág

Akvarisztika.info


© 2008 Minden jog fenntartva - akvarisztika.info - Webmester - PCMed.hu