Akvarisztika.info

akvarisztika a mindennapokban

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Kérdések és válaszok akvárium telepítésénél

A mekkora legyen az akváriumon mérete?

Az akvarisztikában általános érvényű mondás az, mely szerint „minél nagyobb az akvárium, annál könnyebb azt gondozni". A nagyobb víztömeg jobb körülményeket biztosít a növényeknek és a halaknak. A többévi tapasztalat szerint, egy nagyméretű akvárium könnyebb biológiai egyensúlyt kialakítani és fenntartani.

Már a kezdőknek az ajánlható, hogy kedvtelésüket egy 80 - 100 liter űrtartalmú akváriummal kezdjék el. Az ilyen méretű akváriumnál már az induláskor megfelelő élőhely alakítható ki a növényeknek és halak számára.

Hol helyezzem el az akváriumomat?

Akvárium elhelyezéseAz akváriumnak egy megfelelő helyet találni nem nagy feladat. A legfőbb követelmény az, hogy az akvárium alátámasztása legyen megfelelően erős, ami a nehéz akváriumot, a teljes vízmennyiséget és a felszerelést is elbírja. Simafelület legyen, az akvárium alá helyezett gumilap, hungarocell- vagy szövetlap megakadályozza, hogy az üvegből készült fenék megfeszüljön, és megrepedjen, másrészt ne rázkódjon.

A megfelelő hely kiválasztásánál arra ügyeljünk, hogy az akváriumot soha ne érje közvetlen napfény, mert az felmelegítheti a vizet, és jelentős algásodást okozhat, kerüljük az olyan helyeket, ahol nagy a mozgás és a hőingadozás, mint pl.: (gyakran használt ajtó mellett).
A legkedvezőbb helyek a legsötétebb zugok a szobában.

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett!

 

Állatvilág

Akvarisztika.info


© 2008 Minden jog fenntartva - akvarisztika.info - Webmester - PCMed.hu